Listopad 2007

Rozvrhy se Zacem Efronem

28. listopadu 2007 v 16:30 | matyáš kuřitka
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Zac Efron

27. listopadu 2007 v 14:30 | matyáš kuřitka
Click to view full size imageClick to view full size imageClick to view full size imageClick to view full size image

Kelly Clarkson

18. listopadu 2007 v 11:41 | matyáš kuřitka

Kelly Clarkson

Kelly Brianne Clarkson (* 24. dubna 1982) je americká zpěvačka, vítězka každoročně udělovaných cen Grammy Awards, autorka textů, a příležitostní herečka jejíž role upoutaly až po vítězství v reality show - American Idol v roce 2002.
Podepsala smlouvu s RCA Records nejprve vtrhla na trh s komerčně úspěšným albem Thankful (2003).
Druhé album Kelly Clarkson Breakaway (2004) se více orientovalo na pop rockový žánr, čemuž přizpůsobila i svou image. Za toto album, které dosáhlo nejvyšších met dostala dvě ceny Grammy.
V polovině roku 2007 vydala své třetí album nazvané My December, které ale ani z poloviny nedosáhlo úspěchu předchozí desky.
Clarkson vydala mnoho celosvětově úspěšných singlů. Její obě alba dostala platinová ocenění v mnoha zemích Biografie

Dětství

Kelly Clarkson se narodila ve Fort Worth v Texasu 24. dubna 1982. Je třetí a nejmladší dítě Jeanne Ann Taylor, první kvalifikované učitelky angličtiny s řeckým původem a Stephana Michaela Clarksona, někdejšího inženýra s velšsým původem.
Kellyini sourozenci byli starší bratr Jason a starší sestra Alyssa. Když bylo Kelly šest let její rodiče se rozešlii po sedmnáctiletém manželství. Její bratr šel bydlet s otcem, její sestra bydlela s tetou. Kelly zůstala se svou matkou.
O šest let později nemohla Kelly stále pochopit, proč se pořád stěhují. Navíc děti nemohly pochopit průběh rozvodu. Nakonec se usadili v Burlesonu v Texasu. Její matka se následně znovu provdala za Jimmyho Taylora.
Kelly navštěvovala Pauline Hughes Middle School , kde nastoupila do sedmé třídy. Měla originální sen stát se námořní bioložkou, ale během školního roku učitelé zaslechli jak si zpívá na toaletě a zeptali se jí, zda se nechce zúčastnit konkurzu do školního sboru. Kelly odpověděla, že ještě nikdy profesionálně netrénovala svůj hlas. Poté byla přijata na střední školu v Burlesonu a začala zkoušet muzikál.
Po dostudování měla několik zaměstnání a sháněla finance na vydání jejího CD, doufala ve smlouvu s Record Labels. Obdržela pár odpovědí, přesto se rozhodla odstěhovat do Hollywoodu a hledala svou příležitost prosadit se v hudbě. Nicméně zpočátku pokusy proběhly bez povšimnutí.
Kelly byla vnitřně úplně na dně, přesto dostala jednu roli v seriálu Sabrina, malá čarodějnice. Poté, co ji vyhořel byt se zklamaná vrátila zpět do Burlesonu. Kde pracovala jako uvaděčka v kině, roznašečka koktejlů, telefonní spojovatelka, pořadatelka párty fimy Red Bull.
Kelly během vystoupení v roce 2002 Kelly během vystoupení v roce 2002

American Idol

Po návratu do Burlesonu ji hodně jejich přátel dodávalo kuráže, aby se přihlásila do reality show American Idol. Přihlásila se a nastoupila před porotu, kterou tvořili Paula Abdul, Simon Cowell a Randy Jackson. Všechny tři její hlas zaujal. Získala pozici v TOP 30, v semifinále zazpívala Respect od Arethy Franklin, který ji zajistil pozici v TOP 10. Další songy, které Kelly v American Idol zpívala jsou: (You Make Me Feel Like A)Natural Woman od Arethy Franklin, Think Twice a I Surrender od Celine Dion, Without You od Mariah Carey, It's Raining Man od Geri Halliwel, Stuff Like That There od Bette Midler a další.
Clarkson se dostala do finále American Idol, které se uskutečnilo 4. září 2002, které nakonec vyhrála nad Justinem Guarinim s celkovým počtem 58% hlasů, Kelly zazpívala baladu A Moment Like This, která byla napsána speciálně pro finalisty American Idol, a která se objevila i na jejím debutovém albu Thankful.
Videoklip k téhle písničce se nahrávalo v opuštěném divadle, navíc se tam objevují i prvky z American Idol. Singl vyšel v říjnu roku 2002 a pět týdnů po sobě okupoval prní místo Billboard Hot 100. Celkově se singlu prodalo na 236 000 kopií jen za první týden, celkem byl singl na prvním postu pět týdnů.
Krátce po skončení první série American Idol byla Kelly Clarkson obžalovaná z práce s hudebními společnostmi před svým triumfem v této soutěži. Pravidla American Idol stanovují, že účastník nesměl mít předtím smlouvu s jinou nahrávací společností. Nicméně, Kelly byla zproštěna žaloby
V prosinci 2003 se konalo setkání všech vítězů této soutěže v Londýně pod názvem: World Idol. Předvedla se s písní (You Make Me Feel Like A) Natural Woman, kterou zpívá v originále Aretha Franklin. Kelly skončila na druhém místě za norským vítězem jménem Kurt Nielsen.

Alba

Thankful 2002 - 2003

Kelly Clarkson během tiskové koncerence na Olympijských hrách v Turíně Kelly Clarkson během tiskové koncerence na Olympijských hrách v Turíně
Po úspěšném singlu A Moment Like This vydala Kelly Clarkson své debutové album Thankful, které spatřilo světlo světa 15. dubna 2003. Ihned se usadila na prvním místě prodejnosti desek v USA i v Kanadě. K 8. prosinci 2003 se tohoto alba v USA prodalo na 2 miliony kopií.
Recenze na toto album byly poměrně dobré, nicméně několik kritiků přiřklo její úspěch ještě k dozvukům American Idol. Světoznámý hudební kritik Stephen Thomas Erlewine chválil album po hlasové stránce: Po celou dobu této desky používala Kelly hlas nenucený a rozkošný. Ona může broukat, řvát, být svůdná a drzá, zatímco je pořád stejně elegantní a stejná holka od vedle.
Další kritik Rachel Kipp kritizoval Clarkson, že je to pořád ta stejná osoba z American Idol a napsal: Clarkson má v zásobě úžasný a milý hlas, ale tohle album je jedna velká chyba! Kipp dával za vinu producentům, že nedali Kelly moc prostoru zpívat to, co jí opravdu sedí.
Miss Independent se stala dalším singlem z alba Thankful. Tento song dorazil do TOP 10 v Billboard Hot 100 a zadělal Kelly na první její nominaci na prestižní cenny Grammy za nejlepší ženský vokál. Bohužel tuto cenu nakonec nezískala. Když tento singl dorazil i do Velké Británie a Austrálie umístil se také v TOP 10, ale celé album nevzbuzovalo moc pozornosti. Ve Velké Británii se nejlépe umístil na 41. místě a na 33. místě v Austrálii. Dalším singly vydané v Severní Americe už nenabyly takových úspěchů.
Třetí singl z alba Thankful se stala kytarová Low. Song se sice umístil v Kanadě na druhém místě, ale v Billboard Hot 100 se neprobojoval ani do TOP 50.
Posledním singlem z tohoto alba se stal song, který nese název The Trouble With Love Is a byl to i titulní song k filmu Láska nebeská, kde hrál i Hugh Grant. Tento singl byl nejméně úspěšným, nedostal se ani do TOP 100. Po tomto krachu se rozhodla rozpustit tým svých manažerů a producentů a sestavila pod záštitou Simona Cowella nový tým pro svou novou desku.

Breakaway 2004 - 2006

V létě 2004 se Kelly Clarkson vrátila zpět do hudebního průmyslu se songem, který byl k filmu Deník princezny 2 , song se jmenoval Breakaway, který se stal hned největším hitem hned po jejím debutovém songu. Celé album, které neslo název po tomto úspěšném singlu vyšlo 30. listopadu 2004. Ihned v USA i v Kanadě debutovalo v TOP 10, ale zpočátku toto album provázely nízká porovnání s prvním albem. Nicméně singly následující za Breakaway se ukázaly jako úspěšné a celé album dosáh lo 18. ledna 2006 pětimilonové hranice prodaných desek v USA.
Pro toto album napsala Clarkson pár songů s někdejšími členy Evanescence a těmi se stali Ben Moody a David Hodges. producentem se stal Max Martin. O text už zmíněného songu Breakaway se postarala Avril Lavigne.
Album bylo přijato různě recenze v Rolling Stone zněla takto: Na druhém albu namíchala tato bývalá koktejlová číšnice rozdílný mix songů, opustila žánr, kterým ji vydali po vítězství v American Idol a vydala se více do rockových vod.
Časopis TeenInk vyzdvihl sílu Kellyiných vokálů a pochválil změnu z popu na současný rock: Clarkson si ponechala úžasnou sílu a krásu svého hlasu zatímco přechází do rockových pasáží. Pro všechny, kteří milují tento zvuk je Breakaway nezbytná součást.
V pořadí druhým singlem z druhého alba se stala Since U Been Gone, kterou produkoval Max Martin. Tento singl se stal nejúspěšnějším brázdil na prvním místech hitparády na celém světě a tento singl vynesl Kelly dokonce cenu Grammy za nejlepší ženskou píseň.
Třetím a čtvrtým singlem se staly písničky Behind These Hazel Eyes a Because Of You a opět slavily velké úspěchy ačkoli nedosáhly na nominaci Grammy. V současné době vyšel zřejmě poslední singl Kelly z tohoto alba nese název Walk Away, který zaznamenal o něco menší úspěchy, než předešlé písně.

Ewa Farna

18. listopadu 2007 v 11:34 | matyáš kuřitka

Ewa Farna

Ewa Farna (* 12. srpna 1993 Třinec) je mladou zpěvačkou populární hudby, která se na celostátní úrovni začala prosazovat v roce 2006.
Se svým prvním hitem "Měls mě vůbec rád" stačila během dvou měsíců bodovat ve všech televizních i rádiových hitparádách. Bulvární tisk spekuluje, že za jejím rychlým vzestupem v průběhu jediného roku je podpora ze strany Petra Šišky, presidenta Akademie populární hudby[ Zajímavosti

[ Diskografie

  • Měls mě vůbec rád (2006)
  • Ticho (2007)

Singly

  • Měls mě vůbec rád (2006)
  • Zapadlej Krám (2007)
  • Ticho (2007)

Ocenění

  • 2004 - okresní soutěž ve Frýdku-Místku
  • 2005 - evropský festival v Polsku
  • 2006 - televizní pěvecká soutěž Šance na úspěch
  • 2006 - Český slavík Mattoni 2006 - Objev roku
  • 2007 - RGM hudební ceny TV Óčka - "Objev roku"
  • 2007 - Deska roku Allianz 2006 - album "Měls mě vůbec rád" se stalo "Nejprodávanějším Debutem v kategorii "Objev roku" (17 308 kusů
  • 2007 - "Objev Ro(c)ku" v anketě časopisu Rock&Pop
  • 2007 - Nominace na "Objev roku" Anděl Allianz 2006
  • 2007 - platinové album za prodej více než 25 tisíc desek
  • 2007 - Nejlepší zpěvačka v anketě JETIX KIDS AWARDS 2007

Česko Hledá Super Star

18. listopadu 2007 v 11:32 | matyáš kuřitka

Česko hledá SuperStar

Česko hledá SuperStar je česká verze britské televizní pěvecké soutěže s prvky reality show Pop Idol, pod různými názvy vysílané v mnoha zemích, ve které před očima diváků vzniká z původně neznámého účastníka masového konkurzu amatérských zpěváků "hvězda popmusic".
Show vysílá TV Nova. První série proběhla na jaře 2004, druhá série za rok a třetí na podzim 2006.
Velké množství zájemců prošlo sítem konkurzů. Porota z nich vybrala 40 (ve 2. kole 50) postupujících a ti byli v semifinálových kolech po deseti představováni divákům. Diváci posílali hlasy pomocí SMS a telefonátů a dva s největším počtem hlasů postoupili do finálových kol. Celkem se do finále i po Druhé šanci, do níž vybrala účastníky porota, dostalo 10 (resp. 12) soutěžících.
V každém finálovém kole opět hlasovali diváci a účastník s nejmenším počtem hlasů byl vyřazen. Vítězem se stal ten, který zůstal jako poslední nevyřazen; od producentů, kteří jsou partnery soutěže, dostane smlouvu na vydání alba.
//<![CDATA[ if (window.showTocToggle) { var tocShowText = "zobrazit"; var tocHideText = "skrýt"; showTocToggle(); } //]]>

Moderátoři

  1. 2004: Laďka Něrgešová, Ondřej Brzobohatý
  2. 2005: Laďka Něrgešová, Petr Holík
  3. 2006: Leoš Mareš
Porota
  1. 2004: Ondřej Hejma (předseda), Gábina Osvaldová, Ondřej Soukup, Milan Herman
  2. 2005: Michal Horáček (předseda), Gábina Osvaldová, Ondřej Soukup, Eduard Klezla
  3. 2006: Ondřej Hejma, Ilona Csáková, Eduard Klezla

Třetí série (2006)

Finále se konaly v neděli, hlasy se sbíraly celý den do pondělního vyhlášení.
Poř.JménoHlasy při vyřazeníDatum vyřazeníAlbumVydání alba
1.Zbyněk Drda57 %VÍTĚZPohled do očí15. dubna 2007
2.David Spilka43 %17. prosince 2006Stříbrný sen1. října 2007
3.Leona Černá22,31 %11. prosince 2006
4.Barbora Zemanová16,5 %4. prosince 2006Rozjetej vlak23. dubna 2007
5.Martin Ševčík13,66 %27. listopadu 2006Můj barevný svět22. října 2007
6.Soňa Pavelková6,78 %20. listopadu 2006S'n'P28. května 2007
7.Roman Lasota6,91 %13. listopadu 2006
8.Tereza Najdekrová4,86 %6. listopadu 2006
9.Aleš Burket6,53 %30. října 2006
10.Karolína Pavlíková1,98 %23. října 2006

Druhá série (2005)

Finalistů bylo 12, první finálový večer byly vyřazeny dvě.
Poř.JménoHlasy při vyřazeníDatum vyřazeníAlbumVydání alba
1.Vlasta Horváth73% - 848 584VÍTĚZMísto zázraků24. října 2005
Do peří nefoukej1.listopadu 2006
2.Petr Bende27 % - 313 86012. června 2005pb7. listopadu 2005
Život ve vteřinách23. října 2006
3.Gabriela Al Dhábba9,5 % - 70 0695. června 2005Contra factum24. dubna 2006
4.Michal Hudček19,7 % - 57 87229. května 2005Zvláštní zprávy28. listopadu 2005
5.Ali Amiri12,3 % - 40 06522. května 2005A Piece Of My Heart21. listopadu 2005
6.Michael Foret8 % - 13 17215. května 2005Forte17. dubna 2006
7.Klára Zaňková9 % - 18 1368. května 2005-
8.Filip Jankovič7,7 % - 19 9021. května 2005F815. května 2006
9.Michaela Nosková2,7 % - 9 02724. dubna 2005Bez milosti17. října 2005
10.Kristýna Peterková3,5 % - 10 13317. dubna 2005Dobrý náhody28. listopadu 2005
11.Janika Kolářová2,9 % - 10 93810. dubna 2005Janika24. října 2005
12.Monika Šramlová1 % - 3 772-

První série (2004)

Poř.JménoHlasy při vyřazeníDatum vyřazeníAlbumVydání alba
1.Aneta Langerová2 359 739 - 79,16 %VÍTĚZKASpousta andělů6. září 2004
Dotyk21. května 2007
2.Šárka Vaňková621 235 - 20,84 %20. června 2004Věřím náhodám26. listopadu 2004
Teď a tady22. května 2006
3.Sámer Issa336 581 - 21,7 %13. června 2004Busted26. listopadu 2004
Break the silence21. listopadu 2005
4.Tomáš Savka203 916 - 14,8 %6. června 2004Já si tě stejně najdu15. listopadu 2004
Neslibuju modrý z nebe3. října 2005
5.Martina Balogová85 774 - 7,9 %30. května 2004I Am Not From Here18. dubna 2005
6.Julián Záhorovskýca 76 000 - 7,5 %23. května 2004Obraz J. Z.24. ledna 2005
7.Stanislav Dolinek43 005 - 5,6 %16. května 2004Standa 00115. listopadu 2004
8.Petra Páchová35 613 - 4,3 %9. května 2004-
9.Petr Poláček31 696 - 5,0 %2. května 2004Petr Poláček & Iluze7. března 2005
Nemůžu zapomenout15. ledna 2007
10.Veronika Zaňková23 418 - 3,0 %25. dubna 2004Zpátky na Zemi1. října 2004
Kapky v moři12. září 2005
Celá desítka vydala CD se společně zpívanými písněmi: Veď mě dál a Superstar. Pětka poté společně nazpívala Hvězdy.

Hvězdná pěchota

Soutěž o "generála hvězdné pěchoty" probíhala ve všech třech ročnících soutěže. Jedná se o přihlášené soutěžící, kteří svým předvedeným výkonem hluboce zaostali za průměrem ostatních soutěžících a pobavili diváky u televizních obrazovek. Diváci hlasováním rozhodují o tom, který z nominovaných získá titul "generála".
  1. 2004: Anna Gleisnerová za píseň "Thank you" zpěvačky Dido
  2. 2005: Štěpán Turek za vlastní píseň "Velká diskotéková stávka" (alias "Stávka dýdžejů")
  3. 2006: Štěpán Fadrný za svéráznou interpretaci písně Sonne od skupiny Rammstein

Kabát

18. listopadu 2007 v 11:29 | matyáš kuřitka

Kabát (skupina)

Kabát je česká rocková kapela, existuje již od roku 1984.
V roce 2006 získali 2. místo v anketě Český slavík a 10. března 2007 skupina postoupila z národního kola Velké ceny Eurovize do semifinále do Helsinek s písní Málá dáma z alba Corrida[1].
Tato kapela vznikla roku 1984 v Teplicích, původně jako trashmetalová skupina. Z počátku byla koncertně neaktivní kvůli nevelké oblibě tamních úřadů. Dále pak postupně přišla na členy skupiny vojenská povinnost. Povojenská sestava Kabátů - Josef Vojtek, Tomáš Krulich, Ota Váňa, Milan Špalek a Radek Hurčík drží až dodnes. Roku 1991 vyšlo jejich první album Má ji motorovou a v témže roku se stali objevem roku. Poté následují alba Děvky ty to znaj, Colorado, Země plná trpaslíků, Čert na koze jel a MegaHu. Před Vánocemi roku 2000 vyšlo album GO satane go, které od ostatních výrazně překypuje rockovými rytmy a texty písní. Této desce udělala takovou pěknou reklamu k nezaplacení jedna skupinka důchodců jež si stěžovali na billboardy Go satane go. Dalším albem byla jejich "bestoffka" Suma sumárum, která byla vyhlášena albem roku 2002. V těchto dobách Kabáti hrají na Rockfestu Chicago v Yorkvillu a samozřejmě na jejich turné SUMA SUMÁRUM TOUR 2002. Dalším veleúspěšným albem této skupiny je album Dole v dole a to hned po prvním dnu prodeje získalo dvě platinové desky. Ještě v ten samý rok Kabáti přebírají cenu za první místo v Českém slavíkovi a v následný rok ještě získávají čtyři ceny Anděl za rok 2003. V listopadu vyšlo dvou DVD s nahrávkami z koncertů z let 2003 - 2004. V roce 2006 Kabát pracuje na nové desce. Ta vychází po dlouhém odkládání 8. prosince 2006 a jmenuje se Corrida. A letos kapela vyráží na přelomu května a června na turné
//<![CDATA[ if (window.showTocToggle) { var tocShowText = "zobrazit"; var tocHideText = "skrýt"; showTocToggle(); } //]]>

Členové

Diskografie

  • CD
  1. Má jí motorovou (1991, Monitor)
  2. Živě! (1992, Monitor)
  3. Děvky ty to znaj (1993, Monitor)
  4. Colorado (1994, Monitor)
  5. Země plná trpaslíků (1995, Monitor)
  6. Čert na koze jel (1997, Monitor)
  7. MegaHu (1999, Monitor/EMI)
  8. Go satane go (2000, Monitor/EMI)
  9. Suma Sumárum (2001, Monitor/EMI)
  10. Dole v dole (2003, Monitor/EMI)
  11. Corrida (2006, EMI)
  • DVD
  1. Best of video Koncert (2002, EMI)
  2. Kabát Live 2003 - 2004, 2DVD (2004, EMI)
  • Singly
  1. S čerty tancoval (1989, Supraphon)
  2. Jak ti šlapou Kabáti (1994, Monitor)
  3. Mistři světa (1996, Monitor/EMI)
  4. Učitel (1999, EMI)
  5. Stará Lou (2003, EMI)

Videa

9. listopadu 2007 v 14:45
Cascada-A Never Ending Dream Linkin Park
Cascada
Cascada
Avril Lavigne
Marpo
Groove Coverage-Poison
Groove Coverage-Moolight Shadow
Groove Coverage-Runaway
Ewa Farna
Pat a Mat-Gril
Lafee-Beweg dein Arsch
Cascada-Bad Boy
Pat a Mat-Lampa Aladina
Cascada-What Hurts The Most
Scooter-One (Always Hardcore)
Linkin Park-My December